Izraelský premiér pohrozil Hamásu ďalšími údermi v prípade, že útoky budú pokračovať

16.07.2018

Jeruzalem 16. júla 2018 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-Pablo Martinez Monsivais)

https://www.hlavnespravy.sk/izraelsky-premier-pohrozil-hamasu-dalsimi-udermi-v-pripade-ze-utoky-budu-pokracovat/1465154


Izraelský premiér Benjamin Netanjahu označil sobotné bombardovanie Pásma Gazy za najsilnější útok na hnutie Hamás za posledné štyri roky. Pohrozil tiež tým, že operácia sa bude opakovať, pokiaľ budú i naďalej agresívne útoky z územia enklávy pokračovať.

Na snímke izraelský premiér Benjamin "Bibi" Netanjahu

Včera izraelské letectvo zaútočilo na desiatky bojovníkov, ktorí zo svojich strán odpálili asi 200 rakiet a mín v priľahlých oblastiach židovského štátu. Vojenské aktivity trvali takmer 24 hodín a prestali až potom, čo palestínske skupiny ohlásili dohodnutie prímeria prostredníctvom Egypta.

"Izraelská armáda zasadila Hamásu najťažší úder od dôb operácie "Ochranné ostrie", ktorá prebehla v roku 2014. Dúfame, že tomuto posolstvu porozumeli. Pokiaľ nie, porozumejú neskôr," uviedol Netanjahu na vládnom zasadaní.

Premiér dal jasne najavo, že Izrael sa nezmieri nielen s raketovými údermi, ale tiež s ďalším vypustením balónov a drakov s horľavinami, čo spôsobuje rozsiahle požiare pri prelete cez hranicu.

"Počul som, že sa hovorí, že Izrael súhlasil so zastavením paľby, ktorá povoľuje teroristom ďalšie vypustenie balónov a drakov. Nie je to pravda. Nechceme sa zmieriť so žiadnymi útokmi voči nám a budeme sa podľa toho správať," vyhlásil premiér.

Podobné vyhlásenie urobil aj minister obrany Avigdor Lieberman.

"Nechceme tolerovať ani rakety, ani teror vzdušných drakov, ani drony. Hamás bol ťažko zasiahnutý... Dúfam, že dospejú k správnemu záveru. Pokiaľ sa tak nestane, zaplatia za to teroristi vysokú cenu," povedal na záver Lieberman.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky