3.8.2018 / Mariánski ctitelia sa zídu na púti k Panne Márii Snežnej v Úhornej (miesto uzdravenia a zázrakov)

31.07.2018


Rožňava 31. júla (TK KBS)

Všetci mariánski pútnici, ako aj tí, ktorí chcú pookriať v tichu a načerpať duchovnú silu, sú pozvaní na púť k Panne Márii Snežnej v Úhornej, ktorá sa uskutoční v dňoch 4. a 5. augusta 2018.

Kaplnka Panny Márie Snežnej s prameňom liečivej vody sa nachádza nad obcou Úhorná. Pri kaplnke sa nachádza prístrešok, ktorý slúži pre slávenie liturgií pod holým nebom. Ďalej sa tu nachádza krížová cesta so 14 krížmi. Pôvodná drevená kaplnka v Úhornej, chýrna svojimi starožitnosťami, bola posvätená 31. mája 1813.

Kňaz Štefan Herko vďačný Bohu a Panne Márii za svoje uzdravenie na mieste pôvodnej kaplnky z roku 1813 začal z vlastnej iniciatívy budovať nový kostol.

So stavbou začal v roku 1937. Kostol postavili z milodarov veriacich farnosti a okolia. Bol postavený nový oltár, na ktorom umiestnili pôvodný obraz Madony s Dieťaťom. Posviacka kostola sa konala 10. augusta 1941. Stalo sa už tradíciou, že mladí a fyzicky zdatní pútnici každoročne putujú do Úhornej pešo. Inak tomu nebude ani tento rok.

Tí, ktorí majú záujem putovať na Úhornú pešo, majú dve možnosti. Mladým je ponúknutá možnosť prísť už v piatok 3. augusta 2018. Spoločný program sa začne svätou omšou o 18:00 h v Katedrále Nanebovzatia Panny Márie v Rožňave. Po svätej omši bude čas na spoločnú večeru, rozhovory či zábavu. V sobotu 4. augusta 2018 o 8:30 dostanú mladí požehnanie od biskupa a vydajú sa pokojným tempom na cestu na Úhornú.

"Na púť si musia jej účastníci vziať so sebou teplé oblečenie, spací vak, karimatku a v prípade možnosti aj stan. Pre všetkých, ktorí chcú putovať z Rožňavy, je zabezpečený nocľah v piatok večer 4. augusta v Rožňave ako aj duchovný program "mladí za mladých a za diecézu i za otca biskupa". Bližšie informácie poskytnú organizátori na telefónnom čísle 0907 486 396.

Nahlasovať svoju účasť je možné na - alexandra.bundova@gmail.com," avizujú organizátori."Pre menej zdatných, resp. pre tých, ktorí sa nemajú ako dostať do Rožňavy, je pripravený alternatívny plán putovania so "štartom" v Smolníku pri kostole 4.8.2017 o 13:00 hod..

Pomodlime sa spoločne desiatok posvätného ruženca a ide sa. Potreba vziať si so sebou teplé oblečenie a vybavenie platí tak ako pri putovaní z Rožňavy.

Bližšie informácie na tel. čísle: 0903 268 706. Nahlasovať svoju účasť môžete na: alexandra.bundova@gmail.com s poznámkou, že chcete putovať zo Smolníka," informoval Martin Keruľ.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky