Pellegrini odhaľuje klamstvo SMERU – chce imigrantov na Slovensku: „Prichádza doba, kedy treba hovoriť o riadenej migrácii kvôli nedostatku pracovných síl“

28.05.2018

Na rozdiel od svojho predchodcu Roberta Fica, ktorý aspoň slovne odmietal imigrantov, nový premiér Peter Pellegrini sa s tým nemazná. Podľa Pellegriniho na Slovensku nemá kto pracovať a preto je potrebné veľmi otvorene hovoriť o riadenej migrácii.

Migrácia bola jednou z hlavných tém minuloročných parlamentných volieb. Robert Fico vtedy vyhlasoval, že na Slovensko nechce prijímať imigrantov :

"Nechceme, aby sa aj na Slovensku stalo niečo ako v Nemecku, aby niekto obťažoval naše ženy na verejných priestranstvách," deklaroval Fico.

Viac TU: alianciazanedelu.sk/archiv/1721

Podľa jeho slov nikto nemôže obviňovať slovenskú vládu, že by bola pri téme migračnej krízy nečitateľná. "Naša politika je založená na pravdivom pomenovaní vecí, za čo znášame kritiku doma i v zahraničí. My si ale za svojou politikou stojíme," povedal svojho času bývalý premiér.
Po zavraždení novinára Kuciaka a jeho snúbenice sa však na post premiéra dostal Peter Pellegrini, ktorý razantne zmenil rétoriku. Už nehovorí o odmietaní imigrantov, ale naopak, imigrantov chce prijímať. Ako zámienku použil údajný nedostatok pracovných síl.

"Nedostatok pracovnej sily je teraz najvypuklejší problém a preto prichádza doba, kedy veľmi otvorene máme hovoriť o riadenej migrácii. Migrácia, ktorá bude mať svoju kvalitu, ktorá prinesie ľudí, na pozície ktoré potrebujeme," povedal premiér Pellegrini v rozhovore pre HNonline.

Slovenská vláda, teda dokonale "prešla ľuďom cez rozum". Na jednej strane môže tvrdiť, že neprijímame imigrantov na základe kvót, no na druhej strane hovorí, že nejakých tých imigrantov predsa len musíme prijať, pretože nemá kto pracovať. V dotovaných zahraničných firmách, čo zaplatia všetci Slováci zo svojich daní, nakoniec budú zrejme pracovať cudzinci.
Pritom celý problém je v tom, že tieto fabriky sú postavené v oblastiach, kde už je možno pracovnej sily nedostatok, ale správnym riešením by bolo ak by tieto investície boli nasmerované do okresov s vysokou mierou nezamestnanosti, lebo takých je ešte stále dosť a ešte dlho by nebolo potrebné hovoriť o migrantoch. Dôležitou otázkou tiež je z akých krajín budú títo migranti prichádzať, ako budú kultúrne, hodnotovo a mentálne odlišní od nášho obyvateľstva a do akej miery sa budú schopní integrovať.

Samuel Gdovin
https://alianciazanedelu.sk/archiv/1721


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky