Škandál okolo kardinála McCarricka je len špičkou “homosexuálnej mafie”

31.07.2018

Krakov 31. júla 2018 (HSP/kath.net/Foto:TASR/AP-Andrew Medichini)

https://www.hlavnespravy.sk/skandal-okolo-kardinala-mccarricka-je-len-spickou-homosexualnej-mafie/1478136


Páter Dariusz Oko, známy poľský kňaz, ktorý vo Varšave prednáša na Univerzite sv. Jána Pavla II., v interview pre "LifeSiteNews" vyslovil tézu, že škandál zneužívania okolo kardinála McCarricka "je iba špičkou ľadovca".


Páter Oko tvrdí, že "40-50 percent amerických biskupov by mohlo mať homosexuálne tendencie a prinajmenšom polovica z nich by mohla byť zapletená do škandálov zneužívania". To je podľa kňaza výsledok toho, že v rôznych diecézach, kláštoroch a kňazských seminároch vládne "homosexuálna mafia" a dokonca odmieta vysviacky heterosexuálnych mužov, ak sa tomu nepodriadia. "Sú preto potrebné činorodé akcie biskupských konferencií a mnohých svätých ľudí, aby sa tu urobila zmena," dodal páter.

Na otázku, čo môžu v tejto situácii robiť laici, páter vyhlásil, že najdôležitejšie je, aby sa veriaci modlili, posväcovali sa a spolupracovali s dobrými ľuďmi, ktorí takéto zneužívania netolerujú a aby sme chránili kňazov a laikov, ktorých táto "homosexuálna mafia" ohrozuje. Kňaz povzbudil všetkých, aby aj hlasno protestovali a zapojili médiá a povedal: "Napriek tomu, je Cirkev to najlepšie čo máme. Je tu je Ježiš a Mária, ale nanešťastie aj mnoho ľudských hriechov."

Poľský kňaz tiež pripomenul, že predovšetkým Benedikt XVI. spoznal tento problém Cirkvi a niektorých biskupov s homosexuálnymi sklonmi dal odstrániť. Pre Benedikta bol podľa pátra boj proti tejto "mafii" jednou z hlavných priorít. Preto vydal aj inštrukciu, ktorá jasne stanovuje, že kňazi s homosexuálnymi sklonmi sa nesmú vysvätiť.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky