Tešíme sa na vaše otázky

Kontaktujte nás

Radi vám odpovieme na vaše otázky. Napíšte nám.

Kontaktujte nás:

emanuel@pobox.sk


Spravodajské noviny zverené pod patronát o.Gabriela Amortha

Sem vložte podnadpis

o.Gabriel Amorth bol taliansky rímskokatolícky kňaz a starší exorcista Rímskej diecézy, mal za sebou 70.000 úspešných vyhnaní diabla. Narodil sa v roku 1925 v Modene v Taliansku. Za rímskokatolíckeho kňaza bol vysvätený v roku 1954 a oficiálnym exorcistom sa stal v júni 1986 pod vedením pátra Candida Amantina. Je členom Spoločnosti sv. Pavla, Kongregácie založenej Jamesom Alberionim v roku 1914.

V roku 1990 založil Medzinárodnú asociáciu exorcistov a bol jej prezidentom až do penzie v roku 2000. Bol čestným doživotným prezidentom tejto asociácie. Zomrel 16. septembra 2016 v Ríme. Páter Amorth by si podľa vlastných slov želal podobne ako nový pápež chudobnú cirkev pre chudobných.

Amorth vyštudoval právo, pôsobil ako novinár a jeho knihy o exorcizme predstavovali míľnik tak pre vnímanie jeho osoby širokou verejnosťou, ako aj pre literárnu históriu.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky