26.9.2022 NASA chce odkloniť asteroid (65803 Didymos) nárazom sondy DART - podarí sa jej to ?

06.09.2022

11) Na zem spadne meteorit a všetkých vydesí. Bude to katastrofa, oveľa horšia než vojna. Veľa vecí bude zničených, zrušených, vymazaných. A to bude jedno zo znamení ...


vízia sv.Hildegardy z Bingenu / Nemecko (1098 - 1179)

"Přichází doba, kdy vladaři a preláti opovrhnou autoritou svatého Petra.


Mocná smršť se zvedne na severu, nesouc s sebou těžká mračna a záplavu prachu.

Na Boží příkaz ten naplní hrdla a oči lidí,

takže ustanou ve své divoké nezkrotnosti a budou zasaženi velkým děsem.

Dříve, než přijde kometa, mnohé národy, dobré vyjímaje, budou pustošeny zemětřesením, nedostatkem a hladem.

Velký národ v oceánu, který je obydlen lidmi různých kmenů a jejich potomstvem, bude zpustošen zemětřesením, cyklony a přílivovými vlnami.

Bude rozdělen a z velké časti zaplaven. Tento národ prožije mnoho neúspěchů na moři a ztratí všechny své osady na jiných kontinentech.

Kometa ohromným tlakem vyžene mnoho vln z oceánu a zaplaví mnohé země, zapříčiní všeobecný nedostatek a mnoho soužení.

Všechna pobřežní města budou žít ve strachu a mnoho z nich bude zničeno přílivovými vlnami, množství živých bude zabito a i ti, kdo vyváznou, budou umírat na hrozné nemoci, protože v žádném z těchto měst nebyl nalezen nikdo, kdo by žil podle zákona Božího."


Americká vesmírna agentúra NASA aktuálne oznámila presný čas, kedy sa jej sonda DART pokúsi nárazom odkloniť asteroid.
Sonda by mala do asteroidu naraziť 26. septembra o 13:14 nášho času.
Zmyslom misie je otestovať odklonenie asteroidu nárazom potenciálne použiteľné na odvrátanie nárazu asteroidu na kolíznej trajektórii so Zemou, DART misiu zrealizuje ale na asteroide v bezpečnej vzdialenosti od Zeme.
DART, Double Asteroid Redirection Test, odštartovala v novembri minulého roka a letela k dvojici asteroidov 65803 Didymos. Sonda narazí do menšieho z nich s priemerom cca 160 metrov obiehajúceho okolo väčšieho s priemerom 780 metrov.
Sonda do asteroidu narazí podľa skorších informácií rýchlosťou 6.6 km/s. Náraz by mal zmeniť rýchlosť asteroidu o 0.4 mm/s, čo ale zmení jeho dobu obehu o niekoľko minút.
V čase nárazu budú asteroidy 11 miliónov kilometrov od Zeme.
Sonda má iónový xenónový motor NEXT-C. Motor využíva elektrickú energiu generovanú zo solárnych panelov na urýchľovanie vystrelovaných iónov xenónu na vysokú rýchlosť, čím je sonde schopný dlhodobo dodávať hybnosť s relatívne malým množstvom paliva.
Zmena trajektórie asteroidu bude pozorovateľná aj pomocou pozemských teleskopov. Pred nárazom sa od sondy oddelí malá loď LICIACube formátu CubeSat, ktorá vytvorí snímky nárazu a vyvrhnutého materiálu.
Európska vesmírna agentúra ESA neskôr k asteroidom vyšle svoju sondu Hera, ktorá má podľa dostupných informácií priletieť k asteroidom v roku 2027 a uskutoční bližšie pozorovania, okrem iného má zistiť tvar vzniknutého kráteru.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky