Nitra: NSK vyčlenil financie na opravy a modernizáciu stredných škôl

12.04.2018

Kraj poskytne peniaze napríklad na opravu Gymnázia v Šahách.

Nitra 14 apríla (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil zo svojho rozpočtu viac ako 200.000 eur na opravy, modernizáciu či spolufinancovanie rekonštrukcie stredných škôl. Ďalších vyše 260.000 eur pôjde na preplatenie nákladov na energie.


Kraj poskytne peniaze napríklad na opravu Gymnázia v Šahách. Budova školy potrebuje akútne vymeniť všetky okná, ktoré podľa energetického auditu spôsobujú enormné úniky tepla, zateká cez ne a v zime nimi dokonca preniká do budovy sneh. Škola plánuje vymeniť okná vďaka dotácii vo výške 200.000 eur. NSK gymnáziu prispeje na dofinancovanie prác sumou takmer 29.000 eur.Kraj okrem toho plánuje investovať necelých 200.000 eur aj do modernizácie Strednej priemyselnej školy stavebnej v Hurbanove, Obchodnej akadémie v Zlatých Moravciach, Strednej odbornej školy pedagogickej v Leviciach a Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre. Ako informoval Úrad NSK, investície budú zamerané predovšetkým na výmenu okien, rekonštrukciu vnútorných priestorov či na odstránenie havarijného stavu zatekajúcich striech.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky