Duterte: „Ak Boh existuje okamžite odstúpim!“

03.08.2018

Manila, 7.7.2018 (KAP/KNA) 022 495 -

Filipínsky prezident Rodrigo Duterte chce okamžite odstúpiť, ak mu dokážu existenciu Boha. Výpoveďami ako "Boh je hlúpy" a "syn neviestky" nedávno ešte viac zvýšil napätie medzi Cirkvou a štátom.

"Ak mi jeden z mojich kritikov môže povedať, že bol v nebi a hovoril s Bohom, (...), tak ešte dnes odstúpim,"

citovali filipínske médiá v sobotu z jeho prejavu k "Týždňu vedy a techniky". Biskupov Duterte obvinil, že príspevky cirkvi zneužívajú na udržiavanie svojich "palácov".

Už predtým svojím obvinením, že cirkev sa podieľa na komplote zvrhnutia vlády sa postaral o ďalšie napätia. Tvrdil to po tom, čo biskupi kritizovali Duterteho "drogovú vojnu".

Duterteho útoky na cirkev sú aj na programe zasadnutia Biskupskej konferencie Filipín, ktoré sa začalo v sobotu. Na pondelok sa plánovalo stretnutie predsedu KBF arcibiskupa RomulaVallesa s prezidentom. Mons. Valles je arcibiskupom v Davao, kde bol Duterte predtým 20 rokov starostom.

Pred svojím zvolením za predsedu KBF pred rokom arcibiskup Valles v interview označil svoj vzťah s Dutertem ako "dosť dobrý". V marci 2017 pokrstil Marka Digonga, najmladšieho vnuka Duerteho a syna jeho dcéry Sarah Duterte-Carpiovej, ktorá od otca prevzala post starostky v Davao.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky