FILM: "Boží záhradník" Christopfer Lambert hraje o.Gregora J.Mendela

01.05.2018

"Boží záhradník" s Christopherom Lambertom
P:3, 04. 12. 2009 12:38, ZAH

Taliansko (4. decembra, RV) - Milovníci filmu sa môžu tešiť na novú snímku, venovanú téme kňazského života - hoci netradičného, no o to pravdivejšieho historického príbehu. Ide o celovečerný film, ktorého hlavnou postavou je katolícky kňaz, rehoľník a zároveň vedec. Film s titulom "Boží záhradník" predstavuje skutočný príbeh augustiniánskeho mnícha Gregora Mendela, ktorý sa so záľubou venoval botanike. Gregor Johann Mendel (1822-1884) pochádzal z Moravy a jeho pokusy v záhrade brnianskeho kláštora ho preslávili po celom svete. Dostal sa do učebníc ako "predchodca modernej genetiky" a jeho zákony dedičnosti sa dnes považujú za základy tejto disciplíny.

Na filmové plátno sa príbeh netradičného kňazského života dostal vďaka autorke a režisérke Liane Marabiniovej. Talianska filmová producentka je zároveň prezidentkou Medzinárodného katolíckeho filmového festivalu "Mirable Dictu" ktorá sa predtým dostala do povedomia svojím filmom "Vivaldi", ktorým pozvala k uvažovaniu o možnosti harmonického vzťahu vedy a viery v Boha.

Hlavné úlohy v novom filme "Boží záhradník" (The Gardener of God) s podtitulom "Príbeh Gregora Mendela" stvárnili Christopher Lambert, Maria Pia Ruspoliová a Anja Kruseová. Predpremiéra filmu sa konala 3. decembra v Ríme v Auditóriu Jána Pavla II. na pôde Pápežského aténea Regina Apostolorum. Súčasťou podujatia bola tlačová beseda za účasti všetkých troch hereckých osobností spolu s režisérkou Lianou Marabiniovou. Film s dĺžkou 110 minút vznikol v koprodukcii Condor Pictures a Liamar Media World Film a bol natočený v exteriéroch talianskeho Piemontu a rakúskeho Salzburgu.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky