KAUZA: Mons.Stanislav Zvolenský

23.10.2023

Obvinenia

- Počas plandémie (COVID19) v r.2019-2021 Mons.Zvolenský (predseda KBS) obmedzil vstup do kostolov za podmienky, že veriaci budú mať negatívny test proti koronavirusu, budú mať respirátor (bez vydýchacieho ventilu) a napokon doklad o očkovaní proti COVID19. V istom čase zatvoril kostoly úplne.

- V tom čase sa rozhodol, že sv.prijímanie sa bude podávať len do ruky a tvrdil, že toto rozhodnutie síce nemá schválené z Vatikánu, lebo vraj na to nebol čas, ale je záväzné a to napriek tomu, že sa týmto spôsobom eucharistický Kristus padal na podlahu a ľudia po ˇŇom šliapali. Neboli zabezpečené patény a veriacim bolo zakázané prijímať Eucharistiu do úst. 

- Mons.Stanislav Zvolenský ešte počas predsedníctva Biskupskej Konferencie tvrdil veriacim, že sv.prijímanie do ruky bude len dočasné, pokiaľ bude trvať pandémia (vírus COVID19)

- v r.2022, keď už pandémia bola na ústupe, Mons.Zvolenský bez toho, aby veriaci ho o to žiadali - on sám vyslovene žiadal Vatikánsku Kongregáciu pre vieru, aby odsúhlasila podávanie sv.prijímania na trvalo a oni to schválili. 

- Keď Vatikánska Kongregacia schválila jeho žiadosť, už na jeho mieste predsedu KBS bol Mons.Bernard Bober a tak to vyzeralo, ako keby trvalá možnosť prijímania do úst bolo nariadená Mons.Boberom, avšak Kongregácia zreteľne napísala, že to bolo na žiadosť Mons.Zvolenského. 

Celá kauza sv.prijímania do rúk, ktoré nebolo možné uskutočniť na Slovensku ani za totalitného komunizmu, behom pár rokov potajomky (bez vedomia veriacich) zariadil Mons.Zvolenský v spolupráci so slovenskými biskupmi a Vatikánskou Kongregáciou pre vieru (na čele s prefektom). 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky