Posolstvo Ľudovíta XX. účastnikom "Univerzity Sv.Ľudovíta 2022"

01.08.2022

Vážení priatelia Univerzity Saint-Louis,

Zišli ste sa na týždeň práce v čase, keď mnohí odpočívajú. Obetujete trochu svojho času na učenie a pochopenie. Ste strážcovia myslenia. Buďte za to vďační. Váš prístup si zaslúži nielen všetko moje povzbudenie, ale ešte viac všetky moje gratulácie.

Tie sú určené aj pre organizátorov Saint-Louis University, ktorí každý ročník pripravujú s veľkou starostlivosťou. Táto univerzita, realizovaná každé leto, už viac ako dvadsať rokov, je veľkým úspechom Únie legitímnych kruhov Francúzska a ukazuje svoju stálosť a dôslednosť v práci.

V dobe, ktorá sa už neodvažuje reflektovať zo strachu, že budete konfrontovaní s jej prázdnotou, sa odvážite postaviť kultúrnu výzvu proti okolitému nedostatku kultúry; výzva Pravdy proti omylu.

Toto je prítomné všade: informácie sú oklieštené a usmernené, objektívne historické poznatky opovrhované, fakty skryté alebo zamaskované v mene zvrátených ideológií súčasnosti, jedna naháňa druhú.

Šťastní sú tí, ktorí dokážu udržať ostrovy vedy a vedomostí. Ste jej súčasťou a tak pripravujete obnovu zajtrajška. Svojou prácou a vážnosťou, s akou sa vykonáva, píšete budúcnosť.

Téma, ktorú ste si tento rok zvolili, politické náboženstvá, je veľmi vhodná. Skutočne, falošné ideologické náboženstvá sú predovšetkým politické, dokonca by sme mali povedať politici, pretože príliš často slúžia len záujmom vzdialeným od spoločného dobra. Falošné náboženstvá aj preto, že maskujú a útočia na náboženskú skutočnosť a najmä na katolícke náboženstvo. Tieto politické náboženstvá, svojou povahou falošné, sú základom všetkých najzhubnejších ideológií, z ktorých mnohé viedli najmä v 20. storočí k najneľudskejším totalitarizmom. Tieto politické náboženstvá vedú väčšinu času k smrti, či už ide o vyhladzovanie, genocídu, eutanáziu, devalváciu ľudskej prirodzenosti. Trvá to už viac ako dve storočia, od úplného prevrátenia hodnôt, čo bola Francúzska revolúcia, keď sa pravda stala premennou; keď relativizmus napadol všetky sféry myslenia; keď transcendencia prestala riadiť politiku

Našťastie vždy existujú bytosti, ktorým treba odolať. Vy ste! Taká je česť vašej Saint Louis University.

Prajem veľa úspechov tejto relácii v roku 2022. Nenechajte sa odradiť. Cvičte sa a potom buďte dostatočne silní na to, aby ste pomocou inteligencie znovu dobyli spoločnosť, ktorej veľmi chýbajú skutočné hodnoty a tiež úpadok svätého náboženstva, pretože bez učenia Desatora je celkom márne chcieť zaviesť spravodlivú politickú spoločnosť.

Toto je povinnosťou nás všetkých. Namiesto toho, aby sme sa sťažovali na dnešný nedostatok kultúry, urobme z tej našej skutočnú kultúru krásnych, pravdivých a spravodlivých. To francúzskej kultúry odjakživa. Kultúra pätnástich storočí histórie, ktorú odkázali všetci moji predkovia, na ktorú môže byť Francúzsko hrdé a ktorú máme všetci povinní odovzdávať ďalej.

Nech vám Sv.Ľudovít pomáha.

Ľudovít Bourbonský

vojvoda z Anjou

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky