pp.František navštívil jaskyňu na Malte, kde pôsobil apoštol Pavol

03.04.2022

Prvým verejným bodom nedeľňajšieho programu pápeža Františka na Malte bola návšteva miest spätých s pobytom sv. Pavla na tomto ostrove. "Dobrý Otče, udeľ nám milosť dobrého srdca, ktoré pulzuje láskou k bratom a sestrám," prosil v modlitbe, ktorú predniesol k Bohu milosrdenstva.
V roku 60 sa apoštol Pavol zachránil vďaka pohostinnosti Malťanov spolu s celou posádkou po stroskotaní lode, ktorou sa plavil do Ríma. Udalosť opisuje sv. Lukáš v 27. a 28. kapitole Skutkov apoštolov. Pavol vtedy strávil na ostrove tri mesiace, počas ktorých ohlasoval evanjelium, krstil a uzdravoval chorých. Malta si ho preto ctí ako svojho prvého evanjelizátora.
Pápež František začal nedeľu 3. apríla, druhý a záverečný deň svojej apoštolskej návštevy Malty krátkym stretnutím s miestnou komunitou jezuitov. Prijal ich v priestoroch nunciatúry, kde je ubytovaný. Z nunciatúry sa presunul na pútnické miesto v Rabate, uchovávajúce pamiatku sv. Pavla. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky