V talianskej Serii A potrestali hráča za rúhanie sa voči Bohu a Panne Márii

03.09.2018

www.hlavnespravy.sk/.../1509220


Udine 3. septembra 2018 (HSP/Foto: Screenshot YouTube)

Futbalisti na ihrisku dostávajú trest za rôzne fauly či nešportové správanie, ale prvýkrát bol penalizovaný hráč za to, že slovami zneuctil meno Božie a Pannu Máriu
Futbalový hráč Rolando Mandragora bol potrestaný za rúhavé slová vyslovené počas zápasu
Ako informuje BBC, bývalý hráč Juventusu Turín a momentálne klubu Calcio Udinese Rolando Mandragora sa počas domáceho zápasu talianskej Serie A so Sampdoriou Janov vyslovil neúctivo o Bohu a Panne Márii tak, že to zachytili aj televízne kamery.

Brankár Sampdorie si totiž poradil so strelou a keďže neskončila v sieti, jej autor Mandragora to veľmi ostro okomentoval slovami "Porca Madonna, Vaffanculo, Dio Cane".

V Taliansku je striktne zakázané brať meno Božie nadarmo a od roku 2010 sú za to trestaní aj futbaloví hráči a tréneri.
Trest od disciplinárnej komisie teda neminul ani Mandragoru, hoci prišiel až po zápase prezretím si videozáznamu, a znamenal pozastavenie hrania na jeden zápas.

"Po získaní a preskúmaní príslušných televíznych záznamov bol hráč jasne videný, ako nadával a vyslovil rúhavé poznámky bez toho, aby to patrilo niekomu okolo neho, čo bolo identifikovateľné z čítania jeho pier bez akejkoľvek pochybnosti," znelo v správe disciplinárnej komisie pre taliansku Seriu A.

Tréner Udinese Daniele Prade sa svojho hráča zastal: "Mandragora je dobrý človek, najviac by si zaslúžil len varovanie." Iste však uznal, že futbalista sa vo svojom vyjadrení veľmi ostro preriekol, čo nie je akceptované.

Agentúra AFP dodáva, že niečo podobné sa už skôr stalo aj známemu brankárovi Juventusu aj talianskej reprezentácie Gianluigimu Buffonovi, ktorý sa potom aj ospravedlnil za to, že vyslovil slovo "Dio" (Boh). Pred dvomi rokmi bol taliansky rugbyový kapitán Sergio Parisse nútený sa ospravedlniť po tom, ako záznam zo zápasu zachytil jeho rúhavé vyjadrenia. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky