Náboženstvo-Cirkev

 

Prvým verejným bodom nedeľňajšieho programu pápeža Františka na Malte bola návšteva miest spätých s pobytom sv. Pavla na tomto ostrove. "Dobrý Otče, udeľ nám milosť dobrého srdca, ktoré pulzuje láskou k bratom a sestrám," prosil v modlitbe, ktorú predniesol k Bohu milosrdenstva.
V roku 60 sa apoštol Pavol zachránil vďaka pohostinnosti Malťanov spolu...

Prenos sv. omši: Po dlho dobejšom zvažovaní, hodnotení i porade bol zrušený prenos sv. omši z nášho kostola. O tejto veci som hovoril aj s našim otcom arcibiskupom Bernardom Boberom.
V našej farnosti má každý možnosť osobne sa zúčastniť na sv. omši v rámci aktuálnych možností. Pre tých, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu zúčastniť osobne na sv. omši...

V nedeľu Svätej rodiny sa pápež František pri poludňajšom stretnutí s veriacimi zameral na význam komunikácie v rodine. Vyjadril tiež solidaritu Somálsku po krvavom atentáte z predchádzajúceho dňa.
Ovál vatikánskeho námestia bol v nedeľu 29. decembra napoludnie takmer celkom zaplnený. Bohatá účasť na modlitbe Anjel Pána a požehnaní Svätého Otca bola...

Dublin 29. augusta (RV) V plnom znení prinášame slová Svätého Otca Františka, ktorými sa prihovoril manželským párom a snúbencom pri návšteve Prokatedrály St. Mary v Dubline 25. augusta 2018. Pápež svojím z veľkej časti spontánnym príhovorom reagoval na otázky, ktoré si pre neho pripravili.

Svätý Otec venoval Panne Márii vo svätyni Knock zlatý ruženec (Vatican Media)
Prinášame v plnom znení príhovor Svätého Otca Františka pri modlitbe Anjel Pána v írskej národnej mariánskej svätyni Knock v nedeľu 26. augusta 2018. Po modlitbe Anjel Pána a udelení požehnania pápež František na diaľku pozdravil tých, čo sú v írskych väzniciach.
Príhovor...

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky